Днес номинираният от ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров

...
Днес номинираният от ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен: Строежът на ``Арена Плевен`` е личен мой приоритет и кауза

Днес номинираният от ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров разгласи, че спортът е един от най-важните цели в управническата му стратегия. Кандидатът на Борисов анонсира и предстоящ градеж на нова спортна зала. Потърсихме го за коментар.

- Защо спортът е главен приоритет на ГЕРБ в Плевен?

Самият аз съм състезател. Тренирам карате-киокушин от 17 години, бил съм инструктор. Спортът е здраве. Той е главният фактор, който се бори със затлъстяването и обездвижването. Това знаем е отрицателна наклонност в международен мащаб. Трябва да създадем условия и подобаващи образци, с цел да се оправим с тези проблеми. Ние сме длъжни да създадем всичко за здравето на плевенчани.х Както за дребните, по този начин и за огромните. Ще насърчим нашите съграждани да спортуват.

- Само поради здравето залагате на спорта?

Местната власт е дебитор на спорта в Плевен. Нашият град е със състезателен дух и доста гении. Всички знаем имената на международните и олимпийски първенци, популяризирали нашата страна, а и родното си място. Днес спортното учебно заведение се нуждае от поддръжка, стадионът се нуждае от вложения, а Плевен има потребност от нова спортна зала.

- Защо град от който са тръгнали звезди в битката и леката атлетика да вземем за пример няма своя съвременна зала?

Ако би трябвало да съм почтен с вас, и аз си задавам този въпрос. Теренът за залата е самостоятелен, прилежащата инфраструктура е налице. Два милиона от парите на данъкоплатците са изхарчени за изследване и планиране. Отделена е сериозна сума за реализация на плана. Това е заслуга на ръководството на ГЕРБ от 2011г. до 2015г. С други думи – половината работа е свършена, само че за голямо страдание на плевенчани в последния мандат не се случи нищо. Очевидно градската администрация безусловно е вкарала залата във фризера за четири години.

- Какъв вид зала?

Аз и екипът на ГЕРБ поемаме ангажимент, в партньорство с страната, да построим „ Арена Плевен “. Вече съм провел диалози на най-високо равнище в изпълнителната власт. Имаме тяхното увещание, че концепцията ни се употребява със стопроцентова поддръжка. Тя ще бъде многофункционална зала, в нея ще се организират всички типове спортни надпревари. И освен. Залата ще работи сходно на „ Арена Армеец “ – спорт, просвета, сцена. Примери могат да ни бъдат също и Пловдив, Благоевград, Самоков, Ботевград, Русе. А ние изоставаме. „ Арена Плевен “ е персонален мой приоритет. Кауза на моя мандат.

- Обещавате, че градът на Тереза Маринова ще има писта за лека атлетика на международно равнище?

Да. Макар че би трябвало да отбележим и потребността от рехабилитация на лекоатлетическия коплекс до стадиона в града. Леката атлетика е придвижване. А придвижването е здраве. Това е пътят за развиване на Плевен. И най-важното – за превъзмогване на демографската рецесия от която е съществено обиден нашият район.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР