Днес никой няма да се удиви от новината, че приложенията

...
Днес никой няма да се удиви от новината, че приложенията
Коментари Харесай

Хиляди приложения в Google Play шпионират децата ни

Днес никой няма да се удиви от новината, че приложенията в нашите смарт телефони ни наблюдават. Те имат достъп до нашата преписка, маршрута, който изминаваме всеки ден, а също по този начин знаят какъв брой пари сме съумели да спестим. Жертваме конфиденциалността си поради личното си улеснение. Какво се случва при децата?

Както сподели проучване на специалисти от Международния институт за компютърни науки, над 3300 от 5855 приложения в Гугъл Play реализират нелегално следене на деца, включително на такива, които са под 13-годишна възраст.

5% от стратегиите събират сведения за напредването на детето и копират наличието на неговия лист с контакти. Още 19% споделят перносалните данни на децата с трети лица.

39% нарушават разпоредбите на Гугъл за следене на дейностите на малолетни консуматори в мрежата за предаване на получената информация на рекламодатели.

Останалите стратегии не съблюдават обикновени условия за сигурността на данните, повишавайки риска от кражба от трети лица.

Това проучване е задоволително красноречиво, с цел да разберем какъв брой уязвими са децата, които употребяват смарт телефони и таблети, споделя Дъглас Левин, анализатор от EdTech Strategies. По думите му Гугъл би трябвало по-внимателно да се отнесе към въпроса за сигурността на малолетните./ profit.bg
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР