Днес ние променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция

...
Днес ние променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция
Коментари Харесай

Радев при откриването на интерконектора със Сърбия: Днес променяме енергийната карта на Европа

Днес ние променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция за диверсификация и сигурност. Това сподели президентът Румен Радев на церемонията по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш. Радев е на работно посещаване в Сърбия, по покана на своя сръбски сътрудник Александър Вучич. По-рано през днешния ден двамата имаха двустранна среща.

Изпращаме една сполучлива и ползотворна година, в която нашите страни - Сърбия, България, Азербайджан, дадохме образец за поредна работа и отдаденост, за едно по-сигурно бъдеще, сподели Радев. Той напомни, че през февруари, дружно с Вучич, сложиха начало на строителните действия на българска територия по създаване на интерконектора сред двете страни и добави, че през април с президента на Азербайджан Илхам Алиев са дали началото на самодейността „ Солидарити кръг “.

Днес не просто свързваме нашите газопреносни мрежи, интерконенкторът е знак на повишените софтуерни качества на нашите страни, на сполучливото съдействие, уточни президентът. Заедно, с обща воля, можем да реализираме стопански триумфи, да работим за по-добро бъдеще, сподели още президентът Радев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР