Днес ни очакват максимални температури между 24° и 29°, по

...
Днес ни очакват максимални температури между 24° и 29°, по
Коментари Харесай

И днес опасност от градушки, жълт код за валежи утре

Днес ни чакат оптимални температури сред 24° и 29°, по Черноморието сред 21°- 24°. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни, превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Остава и заплахата от градушки.

През нощта в Югозападна България ще настъпи краткотрайно изясняване, до момента в който на доста други места, основно в североизточната част на страната, ще продължи да вали.

През деня нарастването на облачността от североизток ще обхване цялата страна и ще има съвсем повсеместни превалявания от дъжд, съпроводени тук-там и от гръмотевици.

Предупреждение за обилни количества и мощни гръмотевични стихии е в действие в 10 области от Източна България. Очакват се нови към 30-35 литра на квадратен метър.

Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в крайните югозападни региони където ще има повече слънчеви часове до към 30°. Ще духа сдържан северен, в източните региони - краткотрайно мощен северозападен вятър.

В планините времето няма да е уместно за туризъм и разходки. Ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са сред 14 и 25 градуса.

В централната част от континента ще бъде слънчево и все по-горещо в Берлин на следващия ден се чакат към 36 градуса. Слънчево ще бъде и съвсем на всички места в Източна Европа. Валежи и захлаждане ще има в западните региони от Континента, както и в източните елементи от Балканите.

И у нас, в събота температурите едва ще се намалят. Ще има и превалявания, по-интензивни и съпроводени от гръмотевици - тук-там в Западна и Северна България. В неделя, както и при започване на новата седмица, ще вали на все по-малко места, основно в планинските региони, а температурите бързо и значително ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР