Днес ни напусна един голям човек, баща и дядо -

...
Днес ни напусна един голям човек, баща и дядо -
Коментари Харесай

Почина големият художник Кеазим Исинов

" Днес ни напусна един огромен човек, татко и дядо - Кеазим Исинов! Остави ни своята светлина в неговото творчество! Обичам те и ще ни липсваш безпределно! ", написа в мрежите синът му - музикантът, пианист и композитор Ясмин Исинов, който поддържа артистичните страници в мрежата и се грижи за картините му.

На 16-и април актьорът щеше да означи още един рожден ден от живота си, само че пътят му спря дотук. Живописецът е един от дребното модерни създатели, отличаващи се с неподправените си цветове, форми, вероятности.

През 2005 година беше разгласен за художник на хилядолетието, като завоюва състезанието " Милениум " в Холандия на тематика " 1001 аргументи да обичам Земята ". Исинов има над 30 независими изложения в България и над 10 в чужбина. Носител е на ордена " Св. Св. Кирил и Методий " за огромни заслуги в региона на културата.

Кеазим Исинов е роден на 16 април 1940 година в Садовец, област Плевен. През 1968 година приключва компетентност живопис във Висшия институт за изобразително изкуство " Николай Павлович ", в класа на огромния български художник проф. Ненко Балкански. Освен с живопис Исинов се занимава и с дребна пластика, статуя и миниатюри.

Първата му независима галерия е през 1971 година Шест години по-късно получава първата премия на Международната галерия в Габрово, а през 1981 година – трета премия на живописната галерия по случай 1300 години България.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР