Днес независимостта е свободата да назовеш и отстояваш своите интереси

...
Днес независимостта е свободата да назовеш и отстояваш своите интереси
Коментари Харесай

Назарян: Каузата на България - да утвърждава независимостта си в цивилизования свят

Днес независимостта е свободата да назовеш и отстояваш своите ползи в един комплициран и конфликтен свят.  Да си самостоятелен през днешния ден не е нито самодостатъчност, нито изолираност, нито ограда за външния свят. Независимостта е правото, само че и задължението да търсим съвпадане с ползите на другия, да ги отстояваме за себе си, само че и за другите. Това е идеята на България през днешния ден - да утвърждава независимостта си в фамилията на цивилизования свят. Само самостоятелният получава почитание и е кадърен на себеуважение , добави тя.

Това съобщи в словото си във връзка 116-ата годишнина от оповестяването на Независимостта ръководителят на Народното събрание (НС) Рая Назарян. Честването на историческата дата във Велико Търново е под патронажа ѝ и приключи с тържествена заря в подножието на хълма Царевец, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
 Снимка 683572
Източник:

Председателят одобри рапорта на командващия тържествената заря-проверка на площад " Цар Асен І " и произнесе слово във връзка годишнината от оповестяването на Независимостта на България.

Назарян означи, че неизменeн в българските бъднини е стремежът на нашия народ към независимост и прогрес и висшо проявяване на този ентусиазъм е 22 септември 1908 - денят, в който е оповестена Независимостта на България. Освободена и съединена, България не стопира, до момента в който не декларира изрично и своята цялостна Независимост - венец на национално-освободителните ни желания, с който ставаме равноправна и суверенна европейска страна, акцентира тя.
 Държавните мъже и политиците за Независимостта
Държавните мъже и политиците за Независимостта

Румен Радев: Отстояването на българските национални ползи е пътят

Независимостта ни е извоюваното и скъпо заплатеното достолепие на нашия народ, съобщи ръководителят на Народното събрание. Днес гледаме към историческия рид Царевец със самочувствието на античен и горделив народ, означи Назарян. Отхвърлили гнета на тоталитаризма, през днешния ден споделяме пътя и фантазиите на генерации българи за почтена и суверенна България в Европейския съюз (ЕС), съюз на половин милиард свободни и проспериращи хора, който макар бурните времена, компликации и провокации, ревниво отстоява европейските постижения на хуманизма и благополучието на своите жители, уточни тя.

На церемонията участваха народни представители, министри, кметът на Велико Търново Даниел Панов, регионалният шеф Ивайло Здравков, ръководителят на общинския съвет Венцислав Спирдонов и доста жители.
 Денят на Независимостта е
Денят на Независимостта е

На 22 септември със специфичен манифест във Велико Търново княз Фердинанд афишира България за без значение царство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР