Днес неостаряващата Тина Търнър става на 79 г. Родена с

...
Днес неостаряващата Тина Търнър става на 79 г. Родена с
Коментари Харесай

Кралицата на рокендрола - на 79 г.

Днес неостаряващата Тина Търнър става на 79 година Родена с името Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 година в Нътбуш, Тенеси, тя прави кариера на певица и актриса към този момент повече от 50 година, получава необятно самопризнание и голям брой награди. Израснала в Американския юг, в този момент е швейцарски жител.

Започва кариерата си като музикант в средата на 50-те. За първи път записва през 1958 година под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 година като член на " Айк Енд Тина Търнър Ревю ". Успехът идва с поредност от огромни шлагери на дуото, в това число " A Fool in Love ", " River Deep - Mountain High " (1966), " Proud Mary " (1971) и " Nutbush City Limits ".
В автобиографията си „ Аз, Тина “ тя разкрива няколко случая, в които е понесла съществено домашно принуждение от Айк, преди да се разделят през 1976-а и да се разведат през 1978 година
Израства като баптистка, само че сменя вярата си с будизма през 1974 година, тъй като я е избавил в сложни времена.

След развода с Айк Търнър тя гради отначало кариерата си, въпреки че изначало има компликации да влезе в класациите като солов създател. В началото на 80-те се завръща на музикалния хоризонт с нова поредност от шлагери, започвайки със сингъла от 1983 " Let`s Stay Together ", последван от изданието на петия солов албум " Private Dancer ". " What`s Love Got to Do With It ", най-успешният сингъл от албума, по-късно е употребен като заглавие за биографичен филм. Освен като музикален създател, Търнър се радва на триумф в киното - има роля в рок мюзикъл от 1975 година, основна роля в блокбъстъра " Лудия Макс " 3 с Мел Гибсън, къса поява в " Последният екшън воин " от 1993 година

Наричат я Кралицата на рокендрола и е определяна като най-успялата жена в този род - печели 8 награди " Грами " и продава повече концертни билети от всеки различен солов реализатор в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват към 100 милиона бройки по света.
През 2008 година Търнър се връща слез известно отдръпване, с цел да предприеме турнето „ Тина! “ във връзка на 50-годишния празник. То се трансформира в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 - 2009. Ролинг Стоун я подрежда на 63-то място в листата на 100-те най-велики създатели за всички времена. През 1991 година получава място в Залата на славата на рокендрола.

„ Смятам, че в случай че просто станеш и тръгнеш нанякъде, животът ще отвори вратите си за теб ", е кредото на Тина Търнър. И още: „ Това е, което желая в парадайса... думите да се трансформират в ноти, а диалозите - в симфонии ”. Жената, която твърди, че не обича да живее в предишното, е безапелационна: „ Никога няма да се предам в ръцете на старостта, до момента в който не остарея. Аз не съм остаряла към момента! ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР