Днес не просто е щастлив ден за тази област, за

...
Днес не просто е щастлив ден за тази област, за
Коментари Харесай

Строят четирилентов път Ахелой - Поморие. Ще пътуваме спокойно за Слънчев

Днес не просто е благополучен ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, само че и за цяла България. Днешният петък 13-ти ще бъде съдбовен за тапите и пътно-транспортните катастрофи при прекосяването сред Бургас и Слънчев бряг.

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при старта на построяването на второ платно на 5-километровия сектор от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в правата сред Ахелой и Поморие. В реконструкцията й ще бъдат вложени към 21,5 млн. лева Проектът се извършва със средства от републиканския бюджет по стратегия „ Ново строителство “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Нанков изясни, че е уверен, че ремонтът ще завърши ца 187 дни и даже по-скоро.

Той връчи разрешението за градеж за обекта на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов.

Регионалният министър прикани строителите да бъдат акуратни и изрази очакване пътят да бъде приключен и пуснат в употреба преди началото на летния туристически сезон през идната година. 

С построяването на спомагателните две ленти в сектора се чака доста облекчение на трафика.

По контракт срокът за осъществяване на обекта е 187 дни, от които 14 дни са за планиране, а 173 дни са за строителство.

Очаква се при положителни метеорологични условия второто платно сред Поморие и Ахелой да е приключено в средата на 2018 година

Изпълнител на строително-монтажните работи на реконструкцията на път I-9 Слънчев бряг – Бургас е „ Пътстрой Бургас “ ЕООД. Стойността на контракта им е 21 563 497,44 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира „ Ен Ар Консулт “ ЕООД.

Техният контракт е на стойност 224 640 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще е на „ Виа проект “ ЕООД. Стойността на контракта за авторски контрол е 16 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР