Днес не мога да ви кажа кой ще бъде водач

...
Днес не мога да ви кажа кой ще бъде водач
Коментари Харесай

Корнелия Нинова няма да е водач на евролистата на БСП

Днес не мога да ви кажа кой ще бъде лидер на евролистата на " Българска социалистическа партия за България ", само че мога да ви кажа с 200 % сигурност, че няма да съм аз и тази позиция няма да се промени до май. Това сподели на конференция в централата на партията водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че за трети път ще внесат предложение за понижаване на депутатските заплати . Искат заплатата на народните представители да се фиксира на 2976 лева Такава е била депутатската заплата в края на предходното Народно заседание. Българска социалистическа партия ще внесе и предложение Министерството на финансите да дефинира нова формула за пресмятане на депутатските заплати, която да кореспондира с минималната работна заплата, а не със междинната, както е в този момент.

Според Нинова " ритуално самоубийство " на политическата класа е да си усилва заплатите автоматизирано, в случай че хиляди жители стачкуват на улицата със обществени претенции. Къде в света заплата се дефинира по този начин автоматизирано, без оглед на продуктивност, попита тя.

С нарастването на депутатската заплата се усилват и заплатите на министър председател, президент, съдии, комисари, омбудсман и други В тази връзка Нинова прикани президента и омбудсмана да изразят позиция по тематиката. Вярвам в възприятието им за правдивост и в обществената им ангажираност, разяснява Нинова и добави, че от Българска социалистическа партия имат потребност от морална поддръжка, тъй като при предходните два опита не са съумели.

По отношение предложенията на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс от Българска социалистическа партия обявиха, че изрично са срещу ограничение на опцията за машинно гласоподаване. Твърдо настояваме да се вкара машинното гласоподаване без повече извъртане, съобщи Крум Зарков. Той добави, че са срещу в закон да се закове " Информационно обслужване " като единствен вероятен снабдител за машините за гласоподаване.

ГЕРБ оферират да пратят електронното гласоподаване в забвение, разяснява Зарков. По думите му с обещанията за електронно гласоподаване от ГЕРБ са основали упования у доста хора и изключително у българите в чужбина, а в този момент се отмятат от него. За този фалш би трябвало да се носи отговорност, настояваме ГЕРБ да изясни какво ги накара да размислят, уточни Зарков.

Интегралната бюлетина би трябвало да остане такава каквато е, считат от Българска социалистическа партия. Ще създадат свои оферти за промени и актуализация на изборните описи, с цел да се завърши веднъж вечно с така наречен мъртви души. Субсидиите на партиите би трябвало да се понижат, счита Корнелия Нинова.

В отговор на въпрос Корнелия Нинова съобщи, че брачният партньор й не е зам.-директор на " Лукойл " , не взе участие в установяване цените на горивата. Тя призна, че брачният партньор й работи в компанията, само че няма нищо общо с ценообразуването.

Нинова се обърна към ГЕРБ с апел да внимават какво приказват, с цел да не стане като с изказванията, че била член на Съюз на демократичните сили и определянето й като " госпожа неистина ". Сега като имам правосъдно решение, мълчат, разяснява тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР