Днес най-тежка е битката за връщането на социална Европа. Това

...
Днес най-тежка е битката за връщането на социална Европа. Това
Коментари Харесай

На Европа й трябват истински лидери, напомня Йотова

Днес най-тежка е борбата за връщането на обществена Европа. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова като формален посетител на отбелязването на националния празник на България 3 март в Европейската комисия в Брюксел. Честването беше проведено от еврокомисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.

Йотова уточни, че свободата на европейците е сложена на тестване, визирайки свободата на мнение, на избор и на заслужен живот.

Тя акцентира, че идващите няколко месеца преди европейските избори са извънредно значими за това каква Европа ще бъде реализирана - такава на езиковото разнообразие или такава, в която се употребява езикът на омразата.

Вицепрезидентът съобщи, че ролята на политиците и държавниците е да потвърдят на хората, че работят за тях и могат да решат проблемите им.
 Снимка 407900
Източник:

Да покажем, че ги има същинските водачи, от които се нуждае Европа, прикани тя.

На тържественото отбелязване на националния празник на България беше открита галерия с компютърните рисунки на спечелилите в състезанието " България в Европа: минало, настояще, бъдеще ", проведен от българския еврокомисар Мария Габриел.

По мотив празника вицепрезидентът посочи, че 3 март е знак на единението на българския народ.

" Славните ни герои напоиха с кръвта си българската земя, с цел да бъдем ние през днешния ден свободни и равни на другите европейски нации. Твърдения, че сме получили безплатно свободата си, са поругаване на тяхната памет ", съобщи тя.

В тържеството участваха възпитаници от българското учебно заведение " Пейо Яворов " към посолството на България в Белгия и от българската секция на Европейското учебно заведение в Брюксел.
 Снимка 407901
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР