Днес навръх Цветница Бойко Борисов се срещна с министрите си.

...
Днес навръх Цветница Бойко Борисов се срещна с министрите си.
Коментари Харесай

Бойко Борисов на среща с министрите си в оставка ВИДЕО

Днес точно на Цветница Бойко Борисов се срещна с министрите си.

„ Ние сме единствените, които не затвориха църквите и манастирите по време на пандемията”. Това съобщи министър председателят в оставка при започване на диалога.

„ От началото на пандемията сме обезпечили над милиард за системата на опазването на здравето. Това подсигурява успокоение на работещите. Всяка една потребност може да бъде посрещната. 85 милиона са обезпечени за Ремдесивир, 200 милиона за ваксини, 5 милиона сме дали за еднократни помощи. 395 осигурихме за всички, които работят на първа линия. Нямаше конструкция, която да бъде изложена на риск”, сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов.

За болнична инсталация са отделени общо 29 млн. лева, а за медицинските лица, които вземат участие във имунизационния развой са отделени 5 млн. лева Според Ангелов имунизационният развой върви доста добре. В понеделник у нас ще дойде най-голямата до момента пратка с ваксини на Pfizer. – 138 000 дози.

„ Това не е единствено наше достижение. Благодарим на огромните страни, коити се лишиха от част от своите дози, с цел да могат българските жители да бъдат имунизирани. Имаме стотици хиляди ваксини. Предлагам да осъществим и това, което Каракачанов предложи оня ден за отваряне на имунизационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български жители. Нека, както Европейски Съюз постъпва с нас и ни оказва помощ, да оказваме помощ и ние на страните в потребност. Благодарен съм, че за всички българи към този момент има всички типове ваксини ", сподели Бойко Борисов.

Спортният министър Красен Кралев напомни, че от през вчерашния ден към този момент почитателите могат да участват на футболните игрища при съблюдаване на ограниченията против COVID-19. " Вчера видяхме, че дистанцията се съблюдава. Има наблюдаващи на всеки мач. Ако низходящата наклонност продължи до 2 седмици, ще има допускане на аудитория и на надпреварите на закрито ", разясни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР