Днес настъпи Деня на възпоменание.По време на запалването на свещи

...
Днес настъпи Деня на възпоменание.По време на запалването на свещи
Коментари Харесай

Днес настъпи Деня на възпоменание на жертвите във войните

Днес настъпи Деня на възпоменание.

По време на запалването на свещи в чест на Деня на възпоменание на починалите във войните и военните акции на Израел генерал-лейтенант Херци Халеви, шеф на Генералния щаб на израелските отбранителни сили, направи значимо изказване.
Той означи, че като пълководец на израелските отбранителни сили по време на войната е виновен за неуспеха на задачата за отбрана на жителите на страната Израел на 7 октомври.
„ Чувствам тежестта на отговорността на плещите си всеки ден и в сърцето си изцяло разбирам смисъла “, сподели Халеви.
Халеви добави още, че той е командирът, изпратил в борба синове и дъщери, които не са се завърнали, и на позициите, от които са били хванати. Той акцентира, че всеки ден носи паметта на починалите и е подготвен да отговори на всички пронизителни въпроси, които тормозят околните на жертвите.
В речта си Халеви акцентира, че в тази война те са решени да изпълнят своята задача, макар цената, която ще би трябвало да платят.
Израелският президент Исак Херцог също участва на церемонията в чест на починалите във войните на Израел. Той също се причисли към проявата на печал, като раздра яката на ризата си, което е традиция в еврейската просвета като знак на тъга.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР