Днес настъпи астрономическото лято. Това се случва всяка година на

...
Днес настъпи астрономическото лято. Това се случва всяка година на
Коментари Харесай

Астрономическото лято настъпи с жеги до 33° и прохлада по морето

Днес настъпи астрономическото лято. Това се случва всяка година на 21 юни в 07:24 ч. То идва с най-вече слънчево време в България, с валежи над планините и в източните региони, където ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Това демонстрира прогнозата за премето на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, съобщи Фокус.

Днес Ще духа слаб северозападен вятър. Температурите ще се покачат още, като оптималните ще са сред 28° и 33°. Атмосферното налягане ще се намали и ще е близо до междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, в следобедните часове с развиване на купеста облачност. Само на обособени места е допустимо да превали кратковременно. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури по морето ще са 26-27°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 12°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР