„Днес нашето правителство, идвайки в Букурещ, дойде от три места

...
„Днес нашето правителство, идвайки в Букурещ, дойде от три места
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще работим за това река Дунав да бъде плавателна през цялото време на годината

„ Днес нашето държавно управление, идвайки в Букурещ, пристигна от три места – от Киев, от Брюксел и от Баку. Това демонстрира усилената работата, която имаме като предизвикателство. Имаме газова рецесия, война в Украйна, европейски старания за превъзмогване на продоволствена рецесия “. Това сподели министър председателят на България Кирил Петков.

„ Ето за какво е толкоз значимо през днешния ден България и Румъния да не са единствено положителни съседи, само че и сътрудници “, съобщи той.

Петков през днешния ден подписа съглашение за ферибот на българо-румънска граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе – Гюргево.

„ Още идната седмица стартира нашата работна група, която ще работи по инфраструктурните планове, тъй че река Дунав да може да бъде плавателна от самото начало на годината, да я използваме като главен транспортен кулоар, както и концепцията за един мост до Русе и още четири спомагателни моста, които могат да свържат нашите страни и да усилят икономическото развиване и икономическия разцвет “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР