Днес Народното събрание приключва краткия си живот и в това

...
Днес Народното събрание приключва краткия си живот и в това
Коментари Харесай

Костадинов: Отиваме на пети поправителни изпити, властта е в ръцете на гражданите


Днес Народното събрание завършва късия си живот и в това няма нищо неприятно. Когато Народно събрание се разпусне, ориста на България още веднъж зависи единствено от българския народ. Следващите два месеца партиите ще създадат всичко допустимо, с цел да убедят жителите в своите убеждения, а жителите от своя страна ще преценяват кой е крив и кой – прав. Ние като вярващи в демокрацията приветстваме опцията за пети поправителни изпити. Ще представим истината такава, каквато е, не изкривена през българските медии. Това съобщи в декларация от трибуната в Народно събрание водачът на „ “.

„ За късия си живот това Народно заседание сътвори два знакови триумфа и неуспеха. Първият триумф – единомислещото решение за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност в частта „ Енергетика “. Истината е, че предходната година, когато казахме, че в тази част има условия, заплашващи ликвидирането на българската енергетика,ни упрекнаха в неистина, след това ни беше обяснявано, че не можем да предоговорим ПВУ – и това се оказа неистина. Страхът от наближаващите избори и знанието, че всяка политическа мощ ще се сблъска със своите гласоподаватели и би трябвало да изясни това, което стана притежание до всички, принуди всички да се стигне до това решение “, продължи той.

„ Вторият триумф, от преди минути – обединяване към отбраната на българите в Македония. Има и неприятни вести – знаков крах е неслучилата се правосъдна промяна, саботирана от трансформиралите я в свое политическо знаме. В рамките на две следващи решаващи седмици от двете обединения, които най-вече пазят правосъдната промяна – „ Демократична България “ и „ Продължаваме Промяната “ не бяха в цялостен състав, с цел да обезпечат кворума за личните си оферти. За следващ път промяната не съумя да бъде призната в целокупност “, сподели още той.

„ Другият знаков крах – единствено ние успяхме да защитим решението да защитим българския лев. От три седмици, откакто не видяхме поддръжка от другите, хиляди доброволци, елементарни българи у нас и в чужбина, събират подписи за референдум. Ще имаме най-малко 600 000 събрани подписа, минимумът за наложителен референдум е 400 000 “, добави Костадинов.

По думите му България се разсънва: „ Има партии в България, които се опасяват от изборите – това, че този парламент не сътвори държавно управление, е може би добър знак за гласоподавателите, които нямаше да одобряват кръвосмешението, което щеше да е належащо, с цел да се сформира държавно управление. Изборите са най-хубавото нещо в една народна власт, по този начин се преодолява една политическа рецесия. “

„ Обръщаме се към сънародниците ни, към всички българи, без значение политическите им пристрастия – ориста на България в идващите два месеца е във Вашите ръце, Вие държите властта. Не вярвайте, че всичко е предначертано и решено – тези политически врачки бъркат с предсказанията си. От Вас зависи, Вие притежавате властта. Всички депутати от през днешния ден стават редови български жители като всички останали. Питайте, настоявайте, искайте от вашите избраници, търсете истината, проверявайте я, не допускайте лъжата да Ви превземе “, съобщи той.

Според него има главен проблем: „ Хората не имат вяра в българската страна, считат, че цялата политическа класа е прогнила. 61% от популацията зачерта страната на последите избори и не гласоподава. “

„ Предизвикателството е голямо пред нас. Ако не убедим сънародниците ни, че те са властта и основата на страната, Бог да пази България. Ние ще създадем нужното, с цел да кажем истината на българския народ, а тя е: Българите са страната, не депутатите, не министрите, не президента, не медиите или гражданските организации. Българският народ – пъстър, многолик, само че умен и мощен. В тази мъдрост, в тази мощ имаме вяра и към нея се обръщаме, кълнем се в нея. Да живее България “, приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР