Днес Народното събрание прие решение да бъде въвеведена забрана за

...
Днес Народното събрание прие решение да бъде въвеведена забрана за
Коментари Харесай

Решено: От 1 януари у нас се спира износа на горива, произведени от руски петрол

Днес Народното събрание одобри решение да бъде въвеведена възбрана за експорт на горива, създадени от съветски нефт, като забрата влиза в действие от от 1-ви януари 2024 година. Освен това, както към този момент беше обсъждано, в този момент се одобри решение от Народното събрание, от 1-ви март идната година рафинерията на " Лукойл " в Бургас да спре да работи с съветски петрол.

Гласуването в Народното събрание стана, като без спор и със 144 гласа " за ", Народното събрание вкара възбрана за експорт на горива, създадени от съветски нефт от 1-ви януари, а от 1-ви март се стопира работата на " Нефтохим Булгас " с съветски петрол. Така страната ни приключва предварително утвърдената от Еврокомисията дерогация за импорт на съветски нефт, която беше в действие до края на 2024 година.

" Лукойл " се приготвя да продаде бизнеса си в България

Компанията преразглежда тактиката си у нас

Решения през днешния ден по други значими енергийни въпроси

Освен това, през днешния ден депутатите взеха решение още да отпадне комерсиалната такса от 20 лева за мегаватчас върху вноса и преноса на съветски природен газ, която важеше напълно за малко време. До отпадането на таксата се стигна, откакто Унгария заплаши да ни наложи " несъгласие " за присъединението към Шенген.

С цел създаване на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй " по технологията АР1000, Народното събрание реши да се усили капиталът на сдружението с 1,5 милиарда лв.. При гласуването в Народното събрание, " за " бяха 143 гласа.
 Компания на някогашен топ управител на
Компания на някогашен топ управител на " Лукойл " се реалокира от ОАЕ в Русия

Каква е причината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР