Днес народните представители ще проведат парламентарен контрол и ще изслушат

...
Днес народните представители ще проведат парламентарен контрол и ще изслушат
Коментари Харесай

Осем министри на парламентарен контрол

Днес народните представители ще проведат парламентарен надзор и ще изслушат осем от министрите в кабинета “Денков-Габриел ”.

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще отговаря на въпрос по отношение на ниско прелитащи военни самолети над град Елена.

Министърът на правораздаването ще отговори на два въпроса по отношение на закриването на следствен арест в град Кюстендил и преместването му в село Самораново, както и въпрос по отношение на открита процедура на договаряне без авансово съобщение с предмет “Доставка на храни и питиета на едро за лавки и бюфети на местата за отнемане от независимост при Държавно предприе “Фонд затворно дело ” по четири обособени позиции.

, министър на опазването на здравето, ще отговори на шест въпроса. Те касаят влошаващото се положение на общинската болница “Многопрофилна болница за интензивно лекуване - Велинград ” ЕООД, обезпечаване на незабавна помощ до адрес в село Поликраище, основаване на амбулатории и здравно-консултативни звена в обитаеми места в райони с стеснен достъп до здравни грижи и други

Министърът на земеделието и храните ще отговори на въпрос по отношение на несъблюдение на законови задължения на ведомството за издание на решения на Комисията по земеделие.

Спортният министър ще отговори на един въпрос по отношение на осъществяване на Закона за физическото образование и спорта.

Министърът на културата ще дава отговор на въпросите на депутатите за опазването на Тракийската гробница край село Гагово, както и за положението на Александровската гробница в село Александрово, община Хасково.

Регионалният министър ще отговаря на 13 въпроса по отношение на поправки на редица пътища в страната, първи стадий на Програмата за енергийно възобновяване на жилищния фонд, финансирано по ПВУ и други

Министърът на нововъведенията и растежа ще отговори на един въпрос по отношение на Програма за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии за привличане на вложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР