Днес народни представители от ДПС за пореден път разпространиха редица

...
Днес народни представители от ДПС за пореден път разпространиха редица
Коментари Харесай

Прокопиев: Депутати от ДПС за пореден път разпространиха редица неверни твърдения

Днес народни представители от Движение за права и свободи за следващ път разпространиха редица погрешни изказвания, свързани с господин Иво Прокопиев и бизнеса на компаниите от групата му, се показва в позиция на Иво Прокопиев.

Останалата част от позицията:

Всички производители на зелена сила от Групата прецизно съблюдават законовите и регулаторни условия. Нещо повече, механизмът на подкрепяне е подобен, че изключва човешка неточност или опция за корист.

Схемата за подкрепяне на производителите от възобновими източници се ползва в България след транспониране в българското законодателство на европейската регулация за поощряване производството на възобновима сила. Законът за енергетиката, Законът за силата от възобновими източници и редица подзаконови нормативни актове уреждат изискванията, разпоредбите и обсега на поддръжката за производителите от ВЕИ.

Контролните механизми, които предхождат утвърждението за приемане на преференциална цена, надлежно наградата от Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, са тъкмо разказани в закона и се ползват ежемесечно в цялост с даването на всички изисквани първоначални финансово-счетоводни и отчетни документи от страна на производителите. В този смисъл, данните за произвеждане, сделки, доходи на всеки производител на сила от ВЕИ, с контракт за награда, се дават във Фонда и минават съответните прецизни законови процедури за приемане на награда.

В допълнение, производителите на възобновима сила се управляват и от два регулатора - КЕВР, който дефинира размера на наградите, и КФН, към която те регулярно подават подробна финансова информация.

По мотив на другото изказване на Движение за права и свободи за данъчни нарушавания, бихме желали да подчертаем, че то също е неистина. Фирмите от групата съблюдават прецизно данъчното законодателство и нямат отговорности към страната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР