Днес над западната половина от страната облачността ще се увеличи,

...
Днес над западната половина от страната облачността ще се увеличи,
Коментари Харесай

Слънчево, но се захлажда

Днес над западната половина от страната облачността ще се усили, ще е постоянно забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали едва. На изток ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток. Температурите ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 16 и 21 градуса. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север - североизток и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 16-20 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се усилва и в масивите от западната половина от страната ще е по-често забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали едва. Ще духа сдържан южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 16 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.

В неделя  облачността ще е най-вече забележителна, след обяд ще се раздира и ще понижава. Вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта тук-там в низините и котловините още веднъж ще има условия за формиране на мъгла. Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, а оптималните - сред 15 и 20 градуса.

В понеделник  денят ще стартира с най-вече слънчево време, само че още веднъж в равнинната част от страната сутринта ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Ще духа слаб до сдържан южен вятър и температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. След обяд от северозапад ще стартира ново нарастване на облачостта, което през нощта против вторник ще обхване цялата страна.

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса, по-високи - по Черноморието, а най-високите температури ще са сред 19 и 24 градуса. Това оповестиха още в края на октомври от Отдела " Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представяйки ноемврийската прогноза за времето в България.

Източник: НИМХ/БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР