Днес над западната половина от страната облачността ще е по-често

...
Днес над западната половина от страната облачността ще е по-често
Коментари Харесай

По-хладно от обичайното в близките дни

Днес над западната половина от страната облачността ще е по-често забележителна, само че основно в планинските региони ще превали. Над Източна България ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София - към 23°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието – от 22° до 24°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще се развива купесто-дъдовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 8°.

През идващото денонощие облачността над страната ще е най-вече забележителна. Отначало в югоизточните региони, а по-късно денем и над останалата част от страната ще има превалявания и гръмотевици. Значителни ще са количествата в следобедните часове в Югоизточна, а през нощта против сряда – в Централна България. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 22 и 27°, в София - към 22°.

Сложна ще остане метеорологичната конюнктура и в средата на седмицата. Под въздействие на преминаващ през Балканите средиземноморски циклон, на доста места в нашата страна ще има превалявания, основно в югоизточната половина от страната - и гръмотевични стихии. На доста места преваляванията ще са интензивни и обилни по количество, в обособени региони - надхвърлящи 65 л/кв.м. Температурите ще бъдат по-ниски от нормалните. Максималните стойности в сряда ще са най-вече сред 20° и 25°, само че в регионите с по-интензивни и продължителни превалявания ще остават под 20°.

След краткотрайно намаляване и прекъсване на преваляванията сутринта в четвъртък, към и след обяд още веднъж ще завали и основно в югоизточната половина от страната ще се развият и гръмотевични стихии. В петък и събота въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, основно преди обяд, само че вероятността за валежи в следобедните часове остава. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Температурите едва ще се покачат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР