Днес над западната половина от България облачността ще е значителна,

...
Днес над западната половина от България облачността ще е значителна,
Коментари Харесай

Жълт код в 16 области – дъжд, гръмотевици и градушки

Днес над западната половина от България облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще има превалявания от дъжд, след обяд интензивни, а тук-там в планинските региони – съпроводени с гръмотевици. Остават изискванията и за градушки. За 16 области е разгласен жълт код.

На изток ще е съвсем без превалявания и с повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е най-вече слаб. Максималните температури ще са в необятни граници, от 17°-19° в Северозападна България, до 25°- 27° в югоизточните региони от страната.

По Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд – най-вече забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 23° – 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, съобщи Българска телеграфна агенция.

В сряда ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд – и краткотрайни нараствания на облачността, тук-там, основно в Южна България и източните региони, ще превали временен дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°.

През идващите дни вятърът ще бъде от изток-югоизток. В четвъртък в източните региони ще бъде най-вече слънчево. Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се вероятността след обяд те да са локално краткотрайно интензивни и обилни по количество. Температурите ще се покачат, в Източна България оптималните ще са към, а в обособени региони и над 30°.

Етикети: прогноза за времето
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР