Днес над западна половина от страната ще преобладава слънчево време,

...
Днес над западна половина от страната ще преобладава слънчево време,
Коментари Харесай

Ще бъде хладно и предимно облачно в понеделник

Днес над западна половина от страната ще доминира слънчево време, до момента в който над източната ще бъде най-вече облачно, само че в следобедните часове облачността също ще намалее до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до сдържан, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде относително хладно с оптимални температури най-вече сред 17° и 22°, в София - към 20°. Вечерта от север ще стартира ново нарастване на облачността, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се раздира и понижава. Вятърът краткотрайно ще отслабне, ще е най-вече сдържан от запад-северозапад, само че вечерта още веднъж ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 7°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без дъжд. След обяд облачността ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабне.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и денем още веднъж ще се намали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР