Днес над Западна и Централна България ще бъде слънчево. В

...
Днес над Западна и Централна България ще бъде слънчево. В
Коментари Харесай

Слънчев четвъртък с максимални температури до 30 градуса

Днес над Западна и Централна България ще бъде слънчево. В утринните часове в котловините видимостта ще е краткотрайно понижена и ще има ниска облачност. Сутринта към момента по-значителна ще е облачността в североизточните региони, където са вероятни слаби валежи от дъжд.

До обяд и там облачността ще намалее и ще се открива слънчево време. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад, в източните региони - от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 25 и 30 градуса, в София - към 26, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Монтана – 28 градуса, Русе, Плевен и Сандански – 29.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15 градуса, на 2000 метра - към 11.

Сутринта над северното черноморско крайбрежие ще има забележителна облачност и на обособени места ще превалява слаб дъжд. До обяд облачността ще се раздра и намалее и по цялото крайбрежие ще се откри слънчево време. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Варна и Бургас – 27 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над Балканите преваляванията стопират, единствено в Истанбул и района ще има гръмотевични стихии. Дневни температури: София – 26 градуса, Истанбул – 28, Солун, Скопие, Атина и Букурещ – 29 градуса, Атина – 32.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР