Днес над страната ще преобладава предимно слънчево време, със значителна

...
Днес над страната ще преобладава предимно слънчево време, със значителна
Коментари Харесай

Днес ще остане слънчево, ветровито и необичайно топло за декември

Днес над страната ще доминира най-вече слънчево време, със забележителна ниска облачност над северозападните региони, там ще се задържи безшумно. Ще продължи да духа до сдържан, в Източна България и северно от планините - и краткотрайно мощен югозападен вятър. Ще се задържи доста по-топло от нормалното за края на декември.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, в местата предпазени от вятъра – сред 0° и 5°. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, още веднъж доста по-ниски в северозападните региони.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево, с сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над южните скатове от Рило-Родопската област, където на обособени места ще превали дъжд. Югозападният вятър краткотрайно ще отслабне и ще е мощен до плевел. Топло за сезона време с оптималната температура на височина 1200 метра към 10°, на 2000 метра – към 2°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР