Днес над страната ще преобладава облачно време и на много

...
Днес над страната ще преобладава облачно време и на много
Коментари Харесай

Дежурният синоптик от НИМХ към БАН обяви жълт код за интензивни валежи в 5 области днес

Днес над страната ще доминира облачно време и на доста места ще има превалявания, по-значителни и съпроводени с гръмотевици ще са те в Югоизточна България и Родопите. Ще духа слаб, в източната половина на страната – сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури най-вече сред 18° и 23°.
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за септември и няма да се трансформира значително, предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Красимир Стоев.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, а над 2600 метра – слаб сняг. По-значителни ще са преваляванията в Родопите и Странджа. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра – към 7°.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд, в южните региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури и на въздуха, и на морската вода: 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, с наклонност за увеличаване.



Жълт код за превалявания от дъжд и гръмотевична интензивност е разгласен за пет области на страната за 26 септември , вторник, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Предупреждението е в действие за областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска . В тези региони се чака т превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици . Прогнозираните сумарни междинни количества дъжд за денонощието са към 15-20 л/кв.м. за Смолянска област, а за другите 4 области - към 20 литра на квадратен метър, като локално са вероятни и повече.



Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР