Днес над страната ще има променлива, често значителна облачност и

...
Днес над страната ще има променлива, често значителна облачност и
Коментари Харесай

Значителна облачност днес, на места ще вали дъжд

Днес над страната ще има променлива, постоянно забележителна облачност и тук-там от запад на изток ще превали слаб дъжд. Ще се появи слаб до сдържан западен, в източните региони – южен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви за „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за януари - денем ще стартира да се покачва. Над Черноморието облачността ще е променлива, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан юг- югозападен вятър. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8 - 10°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и тук-там ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по билата и мощен западен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР