Днес над страната ще бъде слънчево. Това съобщиха от НИМХ.

...
Днес над страната ще бъде слънчево. Това съобщиха от НИМХ.
Коментари Харесай

Вижте с какво време ще изпратим работната седмица и ще посрещнем уикенда

Днес над страната ще бъде слънчево. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. След обяд над Източна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Времето ще е горещо, с оптимални температури на въздуха сред 34° и 39°, в София - към 34°. Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.
Жълт сигнален код за горещини и рисково високи температури е разгласен в съвсем цялата страна, като се изключи София град, София област, Перник, Добрич, Варна и Бургас.
По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане без превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще бъде слънчево. След обяд над Източна Стара планина, Странджа и Сакар ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 20°.
През почивните дни от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще прониква студен въздух и температурите ще се намалят. В неделя оптималните температури ще са от 23°-24° в западните до 32°-33° в източните региони.
В събота след обяд над Западна, а в неделя и над Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки. В източните региони в неделя единствено на обособени места е допустимо да превали за малко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР