Днес над равнинната част от страната ще има ниска слоеста

...
Днес над равнинната част от страната ще има ниска слоеста
Коментари Харесай

Застудяване и първи сняг в края на седмицата



Днес над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност и понижена видимост. На обособени места ще преръми. Предимно слънчево ще се задържи времето над Югозападна България и Предбалкана. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони- до 18 градуса, в София- 13 градуса.

В планините ще е най-вече слънчево, само че прохладно. По билата ще духа мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра – към 3 градуса.

Утре повече слънце ще има над Западна България, до момента в който на изток ще бъде най-вече облачно, на обособени места с валежи и с по-ниски температури. През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде сдържан, краткотрайно и мощен, и ще стартира намаляване на температурите. В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще доминира облачно време. На места през първия ден ще има и валежи от дъжд, в планините – от сняг, само че количествата няма да са основни. В петък, с продължаващото намаляване на температурите, в Добруджа и Лудогорието е допустимо да превали сняг. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 1 и плюс 4 градуса, оптималните ще са сред 6 и 11 градуса. В събота в обособени региони, основно в Централна и Източна България, ще прехвърчи сняг, само че по-късно денем облачността ще се раздра и намалее. Сутрешните температури в неделя, изключително в Северна България, ще са ниски, в обособени региони и под минус 5 градуса, а дневните едва ще се покачат. По-късно в неделя, с увеличаване напразно, в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще стартира ново захлаждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР