Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.

...
Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават: Очакват ни дъждове и силен вятър

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна. Още преди обяд слабите превалявания ще обзет Южна и Източна България. Без превалявания ще се задържи в Северозападна България и по поречието на река Дунав, където ще има по-значителни разкъсвания на облачността.
Постепенно денем вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили, изключително в Източна България. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Красимир Стоев.
Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде малко по-ниско от междинното за септември. Над Черноморието ще доминира облачно време и на доста места ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили. Максимални температури на въздуха и морската вода: 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност на увеличаване след обяд и вечерта. Над планините облачността ще е забележителна. На доста места ще превалява слаб дъжд.
Ще духа сдържан и краткотрайно мощен юг-югозападен, в ниските елементи – североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра – към 7°. В неделя и понеделник ще доминира облачно време и тук-там, повече в югоизточната половина от страната, ще има превалявания от дъжд. Има условия в обособени региони да бъдат обилни.
В западната половина ще духа слаб до сдържан източен вятър, в източната - сдържан, краткотрайно мощен, североизточен. Преобладаващите минимални температури ще са сред 7° и 12°, оптималните - сред 15° и 20°. Във вторник вероятността за превалявания сензитивно понижава. Облачността ще е раздрана. Вятърът ще отслабне, в обособени региони краткотрайно и ще стихва. Дневните температури ще се покачат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР