Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.

...
Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.
Коментари Харесай

Значителна облачност до края на деня, повече слънце в Югозападна България

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна. Над югозападните и планинските региони ще има повече слънце, само че по здрач и там ще се заоблачи, а късно вечерта в крайните северозападни региони ще завали дъжд. Максималните температури ще са сред 7° и 12°.

През идващото денонощие ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време. В западните и южните региони ще превалява дъжд.

Ще духа слаб, в Източна България сдържан югозападен вятър, само че поривите му в областите с сигнален жълт код ще са до 80 км/ч.

Почти безшумно ще се задържи в северозападните региони, там и оптималните температури ще са по-ниски, сред 8 и 10 градуса, в останалата част от страната ще са сред 11° и 16°.

Много прохладно време на следващия ден в планините - със мощен, по билата краткотрайно плевел югозападен вятър.

Ще бъде и облачно и мъгливо. Слаби валежи ще има в масивите от Западна България и Родопите.

Дъжд ще вали в Западна Европа, а сняг - в Южна Норвегия, Полша и на доста места в Източна Европа, а в утринните часове и в Югоизточна Франция и в Южна Германия. Дъжд и гръмотевици ще има над Южна Италия. Над по-голямата част от Балканите също ще вали дъжд, а в северозападните региони най-вече сняг.

У нас още през нощта против вторник по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг. Във вторник преваляванията ще обзет и Източна България. По планинските проходи ще има условия за навявания. В сряда ще бъде студено и прохладно, само че още преди обяд от запад преваляванията бързо ще спрат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР