Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна,

...
Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна,
Коментари Харесай

Облачна и дъждовна неделя почти за цяла България


Днес над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. В доста региони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. На повече места и по-интензивни ще са явленията в Северна България и Родопите. Ще се появи слаб до сдържан северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури в множеството места ще са сред 22 и 27 градуса, в крайните югозападни и югоизточни региони, където ще има повече слънчеви часове – до към 30.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали.

Над планините ще е облачно и доста места ще паднат превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайни усилвания напразно. На места, основно в Рило-Родопската и Централна Стара планина преваляванията ще са интензивни. Максимална температура на височина 1200 метра – към 17 градуса, на 2000 метра – към 10.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 24-25. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР