Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще

...
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно време в част от страната, интензивни валежи и гръмотевични бури

Днес над източните региони облачността ще остане забележителна и ще има интензивни превалявания и гръмотевици. Издадено е предизвестие от втора степен - оранжев код за областите Добрич, Шумен, Варна и Бургас. Там се чакат сумарни количества на преваляванията сред 40-50 литра на квадратен метър, локално и повече. Жълт код е в действие за областите Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол, където се чакат краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Сумарните количества на преваляванията ще са от 20 до 30 литра на квадратен метър, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд над Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските региони, ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са в необятни граници, от 20 - 22 градуса тук-там в Източна България до към 29 градуса в северозападните региони от страната.

В четвъртък и петък облачността ще е по-често забележителна, ще има и превалявания, тук-там краткотрайно интензивни, след обяд съпроводени с гръмотевици. В четвъртък вятърът краткотрайно ще отслабне, в петък още веднъж ще се усили. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 23 и 28 градуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР