Днес на тържествена церемония и с водосвет в Благоевград бе

...
Днес на тържествена церемония и с водосвет в Благоевград бе
Коментари Харесай

Наши войници заминават за Косово и Босна и Херцеговина

Днес на тържествена гала и с водосвет в Благоевград бе изпратен на задача в Косово и Босна и Херцеговина боен контингент, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Тържествената гала по формалното изпращане на военно формирование за присъединяване в силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната интервенция на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина „ АЛТЕА ” се организира преди обяд през днешния ден на площад Македония.

На нея участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов, генерал-майор Валери Цолов-командир на Съвместното командване на силите, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, полковник Митко Балтов-командир на 3-то бригадно командване, кметът на Благоевград Илко Стоянов, заместник-областния шеф Александър Мацурев, неврокопският митрополит Серафим и други публични лица.

Генерал Попов и кметът на Благоевград подариха икони на Св. Георги Победоносец на участниците в задачата

„ Отивате в зона, в която спокойствието е видимо, ситуацията може да се промени за часове, за това е значимо да работите в екип, за което сте готови за присъединяване в задача. От вас не чакаме нищо повече от това да спазвате общоприетите оперативни процедури, а най-важното е да се подкрепяте един различен и още веднъж ще докажете, че българската войска е придвидим и заслужен сътрудник, на добър час “, сподели в приветствието си към участниците в задачата ген.л-т Михаил Попов.

След водосвета участниците в задачата минаха в церемониален марш пред околните си и гостите на церемонията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР