Днес на специално събитие представители на СО - район Панчарево

...
Днес на специално събитие представители на СО - район Панчарево
Коментари Харесай

С 400 кг шарани зарибиха Панчаревското езеро

Днес на особено събитие представители на Следствен отдел към окръжна прокуратура - регион " Панчарево " и Акуо Енерджи България, пуснаха шарани с общо тегло 400 кг във водите на Панчаревското езеро.
На събитието участваха господин Николай Гюров, кмет на регион " Панчарево ", доктор инж. Даниела Христова, заместник-кмет по обучение, просвета, обществени действия, спорт и интеграция, господин Стефан Колин, шеф на Акуо Енерджи България, господин Стефан Делайе, ръководител на Френско-българската комерсиална и индустиална камара, господин Росен Николов, шеф отдел „ Рибарство и надзор - Западна България " в Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА), госпожа Веселка Нинова, шеф на Напоителни системи - клон София, Сдружение за развиване на Панчарево и Кокаляне и други представители на локалната общественост.
Инициативата за зарибяване на водоема е планувана от компанията, ръководеща Водноелектрическа централа Кокаляне, взаимно с локалните управляващи от регион „ Панчарево ". Изборът на материала за зарибяване и провеждането на акцията са съгласувани с Министерството на околната среда и водите, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури и други виновни институции. Рибата е подбрана съгласно наличното за сезона, спецификите на водоема и потребностите за поддържане на уравновесеното действие на екосистемата в езерото.
„ Като производител на зелена сила, за нас грижата за околната среда и стремежът към стабилно развиване на района са от първостепенна значимост. Благодарни сме за поддръжката и партньорското отношение от страна на регион „ Панчарево " за реализирането на тази самодейност и гледаме напред към реализирането на последващи взаимни планове в интерес на локалната общественост ", сподели Стефан Колин, шеф на Акуо Енерджи България.
„ Развитието на езерото в Панчарево и зоната към него е приоритет в работата на районната администрация. Предложих да се зариби езерото, с цел да се възвърне екоравновесието след механически случай във Водноелектрическа централа Кокаляне. Радвам се, че управлението на ВЕЦ-а реализира концепцията толкоз бързо. Вярвам, че с напъните на всички, които милеят за Панчаревското езеро, предлагащо неповторими благоприятни условия за спорт, туризъм и отдих, ще бъде осъществен същинският капацитет ", сподели господин Николай Гюров, кмет на регион „ Панчарево ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР