Днес на редица места по света се отбелязва Денят на

...
Днес на редица места по света се отбелязва Денят на
Коментари Харесай

Днес отбелязват Денят на мързела! Свежи идеи как да празнуваме

Днес на редица места по света се отбелязва Денят на мързела. Той подканва хората да отделят скъпо време за себе и да се отдадат на безучастие, без да изпитват виновност. По този мотив уеб сайтът Хеви предлага няколко забавни обстоятелството:

- Чия е концепцията за необикновеното честване остава мистерия. Вероятно създателят или създателите на Деня на мързела са били прекомерно заети да лентяйстват, с цел да документират "заниманията " си. Мнозина обаче прегръщат концепцията, виждайки в нея опция да се отърсят от всекидневния стрес.

- Макар да остава неразбираемо на кого изискуем честването, през 2001 година писателят Дейвид Плоц го загатва в есе, озаглавено "Август, да се отървем от него ". Авторът отбелязва, че осмият месец от годината е единственият без "същински празник " и изобилства от "куци " празнувания като Седмица на признателността към климатиците, Национална седмица на религиозния програмен продукт, Седмица на информираността за мравките-дървоточници, Национален ден на мързела, Ден на отмората, Ден на неуспеха, които другите месеци не желаят. "Случайност ли е, че сходни празнувания се провеждат през август? ", пита Плоц.

- Американско изследване от 2015 година откри, че мързеливите хора са с по-висок коефициент на просветеност. Авторите му настояват, че по-интелигентните хора се отегчават по-трудно и са по-склонни да се отдават на мисловна активност, в сравнение с физическа интензивност.

- Други изследвания също удостоверяват обстоятелството, че хората са програмирани да бъдат мързеливи. Канадско проучване от 2015 година насочва към човешката податливост да се търси лесния метод, пишат от Българска телеграфна агенция. За задачите на изследването девет доброволци са носили скоби на краката, с цел да се затрудни нормалното им напредване. Оказало се, че на участниците в опита са нужни единствено няколко минути, с цел да схванат по какъв начин да вървят по-лесно със скобите.

- Не единствено хората се отдават на драго сърце на мързела. Първенец измежду ленивците измежду кучетата е британският булдог, който проспива по-голямата част от деня. В Топ 5 на косматите лентяи попадат още представителите на породите френски булдог, булмастиф, кламбър шпаньол и мопс. Колкото и изненадващо да звучи, известните с невероятната си експедитивност кучета от породата грейхаунд също са склонни да лентяйстват, когато не се състезават.

- През 2017 година експерти от Станфордския университет откриха, че Съединени американски щати се подреждат измежду най-мързеливите страни в света. Проучването, обхванало 11 страни, сподели, че средностатистическият субект прави 4961 крачки на ден. Най-голяма интензивност по този индикатор - 6880 крачки дневно, е регистрирана в Хонконг, а най-слаба (3513 крачки дневно) - в Индонезия. Жителите на Съединени американски щати вършат приблизително 4774 крачки дневно.

- През същата година откриватели от Франция откриха, че мързелът е инфектиран. Според изследване на експерти от Френския народен институт за здравни и медицински проучвания от колкото повече лентяи е заобиколен човек, толкоз по-бездеен става самият той.

- Британско изследване пък класира мързеливите неделни дни измежду значимите и значими неща в човешкия живот.

Ето и няколко рекомендации за отбелязване на Деня на мързела:

- Откажете се от всевъзможни занимания - постоянно има на следващия ден.

- Поглезете се - с масаж или спа процедури.

- Поръчайте храна или идете на заведение, вместо да готвите. Ако желаете да разпускате вкъщи, си пригответе сандвичи, до момента в който още не ви е домързяло, с цел да не се постанова да миете принадлежности и чинии.

- Изтегнете се комфортно на дивана и се отдайте на сън, гледане на телевизия, слушане на музика или четене на книга. Денят на мързела извинява целодневното излежаване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР