Днес на националната среща на ГЕРБ ясно беше казано, че

...
Днес на националната среща на ГЕРБ ясно беше казано, че
Коментари Харесай

Росен Желязков: На срещата на ГЕРБ беше ясно казано - не може да лежим на стари лаври

Днес на националната среща на ГЕРБ ясно беше казано, че никой не би трябвало да лежи на остарели лаври, работата би трябвало да продължи. Премиерът Бойсо Борисов сподели ясно, че всеки би трябвало да бъде по-нисък от гласоподавателя си, тъй като всеки ден би трябвало да се бори за доверието на гласоподавателите си, разяснява транспортният министър Росен Желязков в ефира на предаването "Беновска пита " по Канал 3.

Системата на превоза е комплицирана, малко неща има за хвалене, по скоро има насъбрани проблеми. През последното десетилетие имаше проблеми в БДЖ поради насъбраните задължения, които бяха погасени от страната. Поне милиард през идващите години трябват за рационализация на БДЖ, сподели още министърът.

Държавата покри отговорности на БДЖ към външни компании, въпреки това от първичното концесионно заплащане, да бъде покрито задължението на БДЖ и НКЖИ към бюджета, тези пари влизат в бюджета. Искаме концесионер, само че ние търсим оператор. В изискванията на концесията е записано, че страната няма да построява ново летище, не е записано, че друго летище – частно или общинско няма да могат да се построяват в радиус от 100 км.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР