Днес на Министерския съвет внесох предложение за изменение в Закона

...
Днес на Министерския съвет внесох предложение за изменение в Закона
Коментари Харесай

Служебният кабинет предлага промени в ЗУТ, свързани с незаконното строителство

Днес на Министерския съвет внесох предложение за изменение в Закона за устройство на територията (ЗУТ), съобщи по време на брифинг служебният министър на районното развиване, предава Българска телеграфна агенция.

„ Темите, с които девет месеца занимавах цялата общност, в това число строителния сектора, бяха свързани с установените противозаконни строителства по отношение на ремонта на пътища, част от автомагистрала „ Хемус “ и язовирите “, уточни министърът. Той напомни, че предходното служебно държавно управление също направи предложение за промени в Закон за устройство на територията. 

„ И в предходния длъжностен кабинет си бяхме разрешили да внесем в Народното събрание изменение в Закон за устройство на територията за придобиване на толерантност на тези инфраструктурни обекти, които са от изключителна значимост и значителност за България. Иначе казано, би трябвало да решим дали търсим правда или замитане. Това, което упорито предлагаме, е правда. Да можем по законов ред да създадем по този начин, че да запазим построените инфраструктурни обекти, а не да забравим какво се е случило с тях. Искам ясно и дебело да подчертая, че не става въпрос за строителна прошка за тези обекти. Ако Народното събрание утвърди този или сходен текст за изменение в Закон за устройство на територията, ще бъдат изследвани обектите и ще бъдат създавани строителни бумаги и документи, тъй че да бъдем сигурни, че тези обекти дават отговор на строителни правила и подробните устройствени проекти “, изясни министър Шишков. 

„ Продължавам да настоявам, че това е значима стъпка, с цел да затворим тази срамна страница от строителството на инженерната инфраструктура в България, която се откри. На процедура страната е станала възложител в интервала 2018-2020 година на огромно количество нелегално строителство “, конкретизира той. 

Министърът уточни, че предлаганите текстове в законопроекта са значими и изрази вяра актуалният парламент да ги подложи на гласоподаване и да ги утвърди. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР