Днес на Министерски съвет одобрихме допълнителни разходи в размер на

...
Днес на Министерски съвет одобрихме допълнителни разходи в размер на
Коментари Харесай

Допълнителни възнаграждения за работещите в спешната помощ от 1 октомври

Днес на Министерски съвет одобрихме спомагателни разноски в размер на 9,8 млн. лева по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година С тези средства ще компенсираме чиновниците в центровете за незабавна здравна помощ в цялата страна, тъй че да бъдат реализирани заплатите, заложени в груповия трудов контракт. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев пред медии.

Той уточни, че по време на изключителната епидемиологична конюнктура работещите в незабавната здравна помощ са получавали спомагателни финансови средства до месец юни, в това число.

„ След анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура възнагражденията понижиха – и на лекари, и на сестри, и на водачи. По тази причина нашият екип внесе в Министерски съвет предложение за одобрение на спомагателни разноски, с които да компенсираме чиновниците в ЦСМП-тата до приемането на новия бюджет “, изясни министърът.

Предварителните ни планове демонстрират, че лекарите ще бъдат обезщетени почти с 600 лева месечно, фелдшерите – 400 лева, медицинските сестри – 350 лева, парамедиците – 170 лева, водачите на коли за спешна помощ – към 150 лева Това заяви здравният министър и акцентира, че на този стадий цитираните суми са планирани. Предвидено е тези спомагателни средства да се получават от 1 октомври до края на годината.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР