Днес на карта е съществуването на БСП като партия, от

...
Днес на карта е съществуването на БСП като партия, от
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Да направим БСП фактор, който задава дневния ред на страната


„ Днес на карта е съществуването на Българска социалистическа партия като партия, от която нещо зависи. Това е повода да не се кандидатирам за ръководител на ПЕС, тъй като нямам зад себе си партия, която е огромна и ангажирана с ПЕС “.

Това съобщи някогашният министър-председател Сергей Станишев, ден след избора на Стефан Льовен за ръководител на Европейските социалисти.

Той изрази интерес към завръщане в българската политика

„ Моят девиз е да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж. Да бъдем фактор, който задава дневния ред на страната, а не присъдружна партия към коалиция “, уточни Станишев.

Днес в Берлин се състоя и формалното предаване на властта в ПЕС и встъпването на новия ръководител в служба. В словото си Льовен сложи акцент върху войната в Украйна.

Стефан Льовен, ръководител на ПЕС
Снимка: Редакторски екип


„ Нова глава се написа в историята – войната на Путин. Това не е офанзива единствено против Украйна, само че и против нашите полезности като демокрацията. Ние сме единни в отбрана на правото на Украйна да живее в мир и да се самоопределя и си задаваме въпроса - кой ще е идващият и ще застане пред дулата на пушките? “, уточни новоизбраният ръководител на ПЕС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР