Днес на извънредно заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков

...
Днес на извънредно заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Мрежата за оставката на Янев: Започна „специална военна операция“ между Дондуков 1 и Дондуков 2

Днес на изключително съвещание на Министерския съвет министър председателят Кирил Петков разгласи, че ще изиска оставката на Стефан Янев.  Новината провокира вълна от мнения, откакто дни наред Петков отхвърляше да осволоди военния министър. Вчера в късните часове на деня, Янев пък разгласи, че няма да подава оставка. 

Ето част от мненията, които новината провокира, в обществената мрежа Facebook:

От профила във Facebook на Георги Кадиев

Стефан Янев е боен и знае какво е война, за разлика от хартиените ястреби в държавното управление, дето и бойци не са ходили.

Поисканата оставка е неточност.



 Мажд Алгафари

ПростКирчо... Съзнателно замених буквата " о " сред " с " и " К " с буквата " т ".

Бях ти заречен, че още една издънка и смъквам доверието си към теб. Е, това към този момент е реалност.

Най-доброто като министър на защитата в България през последните 30 години реши да отстраниш, тъй като не слугува на мечтаното от Съединени американски щати и НАТО е закононарушение. Това бе единственият министър на защитата през последните няколко десетилетия, който сложи НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ над теза на НАТО, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Пич, стегай багажа, че това ти беше...



Христо Гаджев

Преди малко стартира „ специфична военна интервенция “ сред Дондуков 1 и Дондуков 2



Явор Дачков

При колониалните администрации е по този начин. Даже Янев доста се задържа след репликата си за войната. Американците го оставиха да бъде министър цели четири дни:) Вчера Вигенин разправяше по малкия екран, че застава твърдо зад Янев, през днешния ден ще застане твърдо зад Кирил Петков. Ако българите знаеха какъв брой вулгарно и непосредствено Херо Мустафа командори България, щяха да.....Всъщност нищо нямаше да създадат.

Николай Бареков

С оставката на Стефан Янев пътят към нова лява, достоверно антинатовска партия наподобява открит. Янев и Радев ще извадят Българска социалистическа партия от Народното събрание на идващите избори, които няма да се бавят чак толкоз доста. Нинова от дълго време изневери на всички остарели правила на Българска социалистическа партия и я унищожи в замяна и почистване на персонални сметки.

Остава да решим още по-важния въпрос. Въпросът за достоверна, консервативно-умерена, център-дясно партия. Напоследък се навъдиха доста голодупести ястреби с жълто към човките по телевизионните курници. Гълъби с маслинови клончета ще се търсят скоро.

Борислав Цеков

За първи път ще изразя поддръжка за дейностите на премиера Кирил Петков, само че въпросът е кардинален и от най-висше държавническо естество, т.е. е оттатък политическите разлики. Днес министър председателят публично изиска отстраняването на военния министър Стефан Янев от държавното управление. Още преди няколко дни приканих за това. Създава усещане, че е продънен от непознати - съветски, ползи. Дали, до каква степен и до каква степен - това е работа на специфичните служби и вероятно на прокуратурата. Достатъчно е обаче, че се опита да води някаква своя външна политика, която е в показно благозвучие с пропагандните и политически тези на съветската експанзия и в цялостен дисонанс с позицията на съюзите, в които България взе участие - Европейски Съюз и НАТО. Не било " война ", а " военна интервенция " (опорката на Кремъл), а преди този момент показно се солидаризира с анти-НАТО митинг.

В условия на война, подета от страна, която не е наш, респективно на Европейски Съюз и НАТО съдружник - Русия, против страна, която е наш сътрудник - Украйна, и при политическо решение да окажем помощ на тази нападната страна, няма място за персонални отзиви и самоинициатива. Щом Янев не споделя тази политика - единственият заслужен ход беше самичък да си подаде оставката. Не го направи. Аргументът да не подаде самичък оставка - не се правело в такава обстановка - е неплатежоспособен. Точно в такава обстановка беше задължен да подаде оставка, в случай че не желае да поврежда националната политика и престижа на България пред нашите съдружници. Щом има разнообразни визии от тези, с които е определено и образувано това държавно управление - излиза от него и отива на улицата да си отстоява вижданията, и да търси социална поддръжка за тях. Нищо повече и нищо по-малко!



Ивелин Николов

Стефан Янев към този момент е на пистата за избори. Да го мислят Българска социалистическа партия и Възраждане.

За тази акция на кръга към Радев се знае от няколко месеца. Просто се търсеше мотив, с цел да бъде стартирана " Подмяната на подмяната ".

Утре ще бъдем " сюрпризирани " какъв брой доста структури в страната са подготвени да поддържат новия избавител, с цел да направи партия и да ни ръководи като полунатовец и полурусофил или по-точно като полунищо, което е задоволително в последно време.

Владислав Русев

Не е изключително далновидно да смениш министър на защитата, който схваща от защита, по време на война на една ракета разстояние от твоята територия. Убеждавам се, че на власт в България още веднъж са скопени политически ястребчета. Жалко, а имаше вяра.

Радан Кънев

„ Първо, никой министър в това държавно управление няма право на лична външна политика, изключително по Facebook.

Второ, никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на стабилността на държавното управление. Това държавно управление няма да гони непоклатимост. Ще гони верни дейности и кардинални позиции… ”

Поздравления, господин Petkov! Кризите раждат водачите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР