Днес на извънредно си заседание Народното събрание депутатите трябва да

...
Днес на извънредно си заседание Народното събрание депутатите трябва да
Коментари Харесай

На извънредно заседание НС избира нов управител на НЗОК

Днес на изключително си съвещание Народното събрание депутатите би трябвало да гласоподават кандидатурите за шеф на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.


Като любимец за шеф НЗОК се сочи кондидат от ГЕРБ-СДС Иванка Динева, която бе и подуправител на НЗОК. От Българска социалистическа партия издигнаха кандидатурата на проф. Жени Стайкова, която е от своя страна е учител в Медицинския университет с дълготраен опит.

Националната здравноосигурителна каса се състои от Централно ръководство - със седалище в София, и районни структури във всеки от 28-те регионални центрове на България. Основна цел на НЗОК е да обезпечава и подсигурява свободен и равнопоставен достъп на обезпечените лица до здравна помощ - посредством избран по тип, обсег и размер пакет от здравни действия, както и свободен избор на реализатор, сключил контракт с районна здравноосигурителна каса.

С активността си Националната здравноосигурителна каса цели възстановяване на качеството на живота на българските жители посредством контролиране и повишение на обществената, здравната и икономическата успеваемост на разноските за здравеопазване; възстановяване на качеството на предоставените услуги и на равнопоставеността при тяхното използване; въвеждане на механизми за почтено възнаграждение на медицинските експерти, както и позитивна смяна в връзките сред доктор и пациент. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР