Днес на градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове

...
Днес на градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове
Коментари Харесай

Домакините от ФК „Фортуна” и децата на ФК „Литекс” финалисти от зона Плевен на „Данониада” 2018

Днес на градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове от детски футболен шампионат „ Данониада” 2018 година Финалисти в първата зона са домакините от ФК „ Фортуна” и футболистите от ФК „ Литекс”.

В своята група първият тим на ФК „ Фортуна” оспорваше шампионата с децата от ФК „ Локомотив”, Горна Оряховица, които изгубиха решаващия заключителен маче с 0:1. С четири победи и недопусната загуба плевенчани не престават към финалите на шампионата в София.

Другият тим, който ще се бори за националината купа на „ Данониада” – ФК „ Литекс”, също се изправи пред съществени противници в лицето на ФК „ Единство”, Долни Дъбник и тима на ОУ „ Максим Горки”, гр. Левски. Отново решителен беше последния мач, в който децата от Ловечкия клуб отстраниха с безапелационното 4:1 противника от гр. Левски.

В дуелите от зона Плевен на „ Данониада” 2018, присъединяване взеха тимове от града хазаин, от Русе, Видин, Горна Оряховица, Ловеч, Левски, Белене и цяла северозападна България.

За втора поредна година по време на “Данониада” се проведоха просветителни игри за децата на тематика “Събирай разделно”. Програмата е част от взаимна самодейност на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да обясни на дребните футболисти изгодите от разделното събиране на боклуци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за запазване на природата.

Следващите мачове от „ Данониада” 2018 ще се играят на 28 април на градския стадион в Пловдив. Заявки за присъединяване се одобряват до един ден преди мачовете в съответната зона. На интернет адреса на шампионата www.danoniada.bg

Резултатите от мачовете в зоните, фотоси и видеоматериали се разгласяват на интернет уеб страницата на шампионата www.danoniada.bg както и във Фейсбук страницата на „ Данониада” http://www.facebook.com/danoniada
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР