Днес на басейн Дианабад в София започна държавното първенство по

...
Днес на басейн Дианабад в София започна държавното първенство по
Коментари Харесай

Епитропов: Надявам се да покажа най-доброто от себе си на Олимпиадата

Днес на басейн " Дианабад " в София стартира държавното състезание по плуване, в което ще взе участие и първенецът на 200 м бруст от европейското в Белград, Любомир Епитропов. Националът показа пред Българска национална телевизия страстите си след триумфа в Белград, какви цели има за Париж 2024 и в кои дисциплини ще се състезава.

" Бих споделил, че страстите още са мощни. Още се любувам на тази купа и мисля, че ще продължи за години напред, даже откакто съм завършил с плувната ми кариера, само че сега съм се фокусирал напълно върху подготовката ми за Олимпийските игри в Париж и в този момент върху държавното състезание ", показа Епитропов.

" В Париж ще вземам участие на 200 м бруст и се надявам да съумея да покажа отново най-хубавото от себе си. Ако мога да си подобря времето, мисля че това има късмет да ми донесе полуфинал, само че потеглям без упования. Надявам се да си подобря времето, да покажа най-хубавото от себе си и всеки един триумф оттук насетне ще е бонус за мен ", добави непретенциозно той.

Българският национал разяснява и отговорността като знаменосец на Игрите в Париж.

" Аз на предишните олимпийски игри пропуснах откриването, защото трябваше да се състезавам в идващите дни, само че в този момент ще имам четири дни до първия ми старт, тъй че да съм знаменосец е огромна чест за мен. Да развея трибагреника на Олимпийските игри е може би по-голяма чест от това да се състезавам там ", разяснява европейският първенец на 200 м бруст.
 Допинг скандал раздруса българския спорт по-малко от месец преди Париж 2024
Допинг скандал раздруса българския спорт по-малко от месец преди Париж 2024

Вижте защо

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР