Днес на 86-годишна възраст в частна болница в София е

...
Днес на 86-годишна възраст в частна болница в София е
Коментари Харесай

Почина един от най-богатите българи - Васил Златев, таткото на Валентин Златев

Днес на 86-годишна възраст в частна болница в София е умрял някогашният кмет на Правец Васил Златев. Той е татко на известния предприемач Валентин Златев - до неотдавна закрепостен началник на " Лукойл България ".

Роден на 25 юли 1937 година в Правец. Васил Златев е бил един от доближените съграждани на Тодор Живков. Именит болшевик и закрепостен с десетилетия кмет на Правец, чиновник на бившето НСО.

В началото на века много обстоятелства за ръководството на Васил Златев и за кариерата на сина му Валентин стартират да излизат нескрито.

Оказва се, че имотното положение на семейство Златеви през 1989 година, въпреки и много над междинните тогава стандарти, не е нищо изключително. Васил Златев има апартамент в Ботевград, само че го трансферира съобразително на децата си през 1988 година, строи къща в Правец, като реализатор е подчиненото му дружество БКС – Правец на място, предоставено му от кооперацията в града или както тогава се назовава Административнопроцесуален кодекс. Притежават и лека кола Лада 1500, само че и апартамент в София, получен от Софийския общински съвет през 1980 година.



На маса с именития си съгражданин Тодор Живков

Васил Златев е акционер дружно с Валентин Златев в „ Агрима ” АД и „ Агрохолд ” АД. След като Валентин Златев стартира дейна активност по приватизацията на „ Нефтохим ” АД, гр. Бургас, управлението на двете структури се поема от татко му. По партийна линия синът Валентин е пратен да учи в Съветския съюз, където претърпява и рухването на комунизма, и разпада на огромната страна. Той взема решение да остане като преселник в Русия и да не се връща в Родината. Там прави кариера в нефтения бизнес.

Идването на проруското държавно управление на Жан Виденов го заварва като шеф на отдел в държавната компания „ Роснефт “. Министерството на околната среда и водите анулира разрешителното за създаване на извънредно противоречивата водноелектрическа централа " Енерджи - Говедарци " в подножието на Рила.

Бащата на генералният шеф на " Лукойл България " Валентин Златев - Васил е номер 5 в класацията на най-богатите българи на в. " Пари " за 2002-а година. Той е купил самолета, в който се возеше Цветан Василев допреди да се засели в чужбина. Първоначално самолетът е бил благосъстоятелност на лизинговата компания " Партнер лизинг ", която е измежду най-големите длъжници на КТБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР