Днес на 30ти ноември ще се решат групите C и

...
Днес на 30ти ноември ще се решат групите C и
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Енцо Фернандес

Днес на 30ти ноември ще се решат групите C и D на Мондиал 2022. Най-вълнуващият дуел в програмата несъмнено е сред Аржентина и Полша, откакто „ абиселесте “ загуби от Саудитска Арабия в първия си мач, в този момент не би трябвало да губи от „ тайфа полска “, с цел да продължи напред към 1/8 финалите.

Именно с футболист на Аржентина ще ви срещнем през днешния ден в рубриката „ Под лупа в Катар 2022 “. Става въпрос за 21-годишния полузащитник на Бенфика – Енцо Фернандес. Той е основна фигура в състава на португалския гранд. Халфът има 24 мача, а в тях на сметката си е записал 4 асистенции и 3 гола. Тези числа може и да не са впечатляващи сами по себе си, само че внушителни са индикаторите му при подаванията. Той поддържа по 95 точни паса на мач в португалския шампионат и по две основни подавания. Също по този начин дългите пасове са едно от оръжията му, което го прави скъп в състава на Бенфика и по едно и също време с това мечтан от всички грандове. През лятото името му бе забъркано и с тима на Ливърпул.

В състава на Аржентина младежът към момента не се е открил като титуляр, той влезе от скамейката и в двете срещи на отбора. В мача против Мексико даже означи втория гол, с който оформи крайният резултат и донесе успеха на „ абиселесте “. За 32-те минути, които е изиграл на Мондиал 2022, той поддържа страхотна успеваемост на подаванията и топката е минавала постоянно през него при организацията на офанзиви. Той подкрепя съществено и в предпазен проект, както в националния тим по този начин и в Бенфика. Все отново, най-често стартира точно като отбранителен халф.

Дебютът си за националния тим той направи през септември месец тази година – малко преди старта на Световното и въпреки всичко бе извикан в Катар. Засега той има 5 мача за Аржентина и един гол в тях, само че сигурно може да е основна фигура в състава, в случай че му се даде късмет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР