Днес на 3 март отбелязваме Националния празник на България. Навършват

...
Днес на 3 март отбелязваме Националния празник на България. Навършват
Коментари Харесай

Ето как ще отбележат националния празник в Пловдивска област

Днес на 3 март означаваме Националния празник на България. Навършват се 144 години от Освобождението на България от османско иго.

Вижте празничната стратегия за 3 март в пловдивска област:

Сопот

Церемонията по отдаване на респект на героичен починалите за Освобождението на България и поднасяне на венци и цветя ще се състои на 02 март (сряда) от 18:00 часа на площад „ Иван Вазов “.

На 03 март (четвъртък) от 10:30 часа на същия площад ще се състои гала по повдигане на Националния байрак на Република България. Призовават се всички жители да съблюдават прецизно въведените в страната противоепидемични ограничения.

Куклен

Честванията ще стартират с панихида и водосвет отслужени от кукленското духовенство в памет на починалите за освобождението на България. Програмата пред постройката на НЧ „ Н. Вапцаров – 1909г “ е с начален час 10.00 ч. и стартира с тържествени слова, едноминутно безмълвие и полагане на венци и цветя.

След отдаването на респект на героичен починалите във войните за националното избавление на България стартира музикално-поетична стратегия с присъединяване на деца от ДГ „ Приятели “, възпитаници от СУ „ Отец Паисий “ както и фанфарния оркестър и мажоретния състав при учебното заведение. Традиционният празничен крос е с начален час 11.00 часа и в него ще могат да се включат искащи от всички възрасти. Стартът ще бъде даден на кръстовището на ул. „ Ал.

Стамболийски “ с ул. „ Бузлуджа “, а финала е пред постройката на Общината, където ще бъдат наградени и участниците. Община Куклен е подготвила оценки за класиралите се на първите три места, награди ще получат също и най-малкия и най-възрастния участник в кроса.

Карлово



Перущица



Брезово



Съединение



Хисаря

На 3 март, от 17:30 часа, ще бъдат поднесени венци на паметниците на „ Генерал Тодор Марков “ и „ Лейди Странгфорд “.

В 18:00 часа пък пред паметника „ Априлци “ ще се организира празнично поклонение.

Участие ще вземат самодейният колектив към читалище “Антон Билкин 1929″ в квартал Веригово и учебните заведения от града. Тържеството ще приключи с празнична заря и национални хора.

Раковски

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР