Днес, на 28-ми декември, Xiaomi официално представи първия си електромобил

...
Днес, на 28-ми декември, Xiaomi официално представи първия си електромобил
Коментари Харесай

По-бърз от Tesla и по-разкошен от Porsche: китайската Xiaomi представи своя първи електромобил – ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,78 секунди

Днес, на 28-ми декември, Xiaomi публично показа първия си електрически автомобил – той се назовава Xiaomi SU7 и има задоволително впечатляващи характерности, с цел да остави добре познатите съперници надалеч зад себе си. Самата компания нарежда автомобила като седан от клас С с купе с дължина съвсем 5 метра и най-нисък коефициент на въздушно противодействие (Cd 0,195), с помощта на което, с изключение на всичко друго, електрическият автомобил е в положение да форсира от място до 100 за едвам 2,78 секунди. Това е доста висока стойност на ускорението – единствено няколко суперавтомобила на пазара могат по-бързо да доближат 100 километра в час от нулата.

Максималната скорост на електрическия автомобил е 265 км/ч, тъй че в този случай Xiaomi SU7 е по-бърз от директните си съперници в лицето на Porsche Taycan Turbo и Tesla Model 3, а това са безусловно най-хубавите решения в този клас. Производителят е съумял да реализира толкоз обилни резултати с помощта на личните си електрически силови елементи V6 и V6s, както и на системата за задвижване на всички колела, оптималната мощ от 673 конски сили и въртящ миг от 838 Нм. Ако се съди по техническите характерности, производителят е инсталирал на единия вал електродвигателя V6, а на другия – V6s (299 к.с. и 374 к.с.).

Естествено, електрическият автомобил Xiaomi SU7 поддържа разнообразни режими на шофиране, които, наред с други неща, оказват доста въздействие върху скоростта, динамичността и пробега с едно зареждане. Към сегашния миг производителят отбелязва, че по цикъла CLTC автомобилът има пробег от 800 км, само че би трябвало да се знае, че това е много стар и „ предан “ тест, тъй че в реалност пробегът ще бъде с 20% по-малък. Сред забавните характерности на новия модел си коства да се означи съществуването на технология за бързо зареждане – единствено за 5 минути автомобилът се зарежда за 200 км пробег, а 15 минути са задоволителни за 510 км.

Електрическият автомобил е получил и адаптивна система на фаровете с 4 лещи и 12-мегапикселова матрица – тя е в положение да контролира светлините според от околната среда, тъй че лидерът да получи най-ефективното осветяване през нощта. Новият автомобил има даже спомагателни светлини, които осветяват вътрешната част на завоя на автоматизирано равнище. Купето също наподобява доста стилно, то е извънредно обтекаемо (дръжките на вратите е трябвало да бъдат скрити в купето), съвременно и ще се продава в три цвята. Хубаво е, че макар че автомобилът е безумно модернизиран, в интериора са непокътнати хардуерните уреди за ръководство, класическият волан и огромният екран за информационно-развлекателната система.

Засега няма информация за цената.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР