Днес, на 2-ри февруари, гласовитата звезда Шакира навършва 47 години! 

...
Днес, на 2-ри февруари, гласовитата звезда Шакира навършва 47 години! 
Коментари Харесай

Edna дива на 47: 10 факта за талантливата Шакира

Днес, на 2-ри февруари, гласовитата звезда Шакира навършва 47 години! 

Истинското ѝ име Шакира Исабел Мебарак Рипол. Тя е колумбийска поп и рок певица. В началото пее единствено на испански, завладявайки латинска Америка и Испания, след което и останалия свят с песните си на британски. 
                             

Момичето е отгледано в креативна атмосфера, измежду книги и музика. На година и половина тя знае цялата писменост, а на три към този момент може да чете и написа. Тя написа първото си стихотворение, когато е на четири години. В учебно заведение учителите считат Шакира за дете знамение. Родителите на бъдещата певица мечтаят щерка им да стане художник или публицист. Когато е на осем години, тя написва първата си ария, озаглавена „ Твоите слънчеви очила “, която посвещава на умрелия си брат. 

През 1990 година Шакира се среща с журналистката Моника Ариза, която й оказва помощ да подпише контракт с колумбийския клон на Sony Music . Още през 1991 година младата певица издава дебютния си албум, озаглавен Magia. Албумът включва девет песни, няма комерсиален триумф, само че печели известност в Колумбия. 

През 1994 година Шакира и майка й се реалокират в Богота, където надареното момиче е поканено да играе основната роля в телевизионния сериал El Oasis. 
                             

Момичето пуска първия си шлагер през 1994 година - песента Donde Esta Corazon. През 1996 г . Шакира записва албума Pies Descalzos, който се радва на триумф в целия свят. Същата година музикалното издание Billboard я афишира за Жена на годината и Личност на годината, защото става първата колумбийка, постигнала огромен интернационален триумф.  През 1999 година получава първата си номинация за Грами в категорията за най-хубав латино албум. В Съединени американски щати е известен англоезичният ѝ албум Laundry Service (2001), а песента от албума Whenever, Wherever (2001) става международен шлагер. 

През 2007 година Шакира записва дуета с Бионсе Beautiful Liar. През 2009 година международната звезда взема решение да опитва с електронната музика и записва диска She Wolf. За изненада на критиците, това резонира и измежду почитателите. 

През 2010 година, особено за Световното състезание в Южна Африка, певицата е определена да изпее формалната ария на шампионата, наречена Waka Waka. През същата година излиза англо-испанският диск Sale el sol. Най-популярната ария от него е Loca ( " Crazy " ). Албумът получава 13 номинации за Billboard de la Musica Latina. 
                             

Нейните песни са в действителност положителни, тъй като тя сама написа текстовете и по-късно ги извършва по метод, по който никой различен не може. Сега ще споделим с вас 10 забавни обстоятелства за Шакира: 
Шакира се превежда от хинди като „ богиня на светлината “.  За разлика от доста други звезди, Шакира в никакъв случай не се е татуирала.  Тя свири доста добре на акустична китара и хармоника.  Певицата има два обичани цвята – бяло и черно.  Шакира съвсем няма неприятни привички. Тя не пуши и не пие алкохол, нито кафе.  Тя счита, че най-атрактивната част от тялото ѝ е мозъка.  Шакира обича индийски филми с танци и песни.  Сред заниманията на певицата е астрономията.  В свободното си време обича да извайва съдове и разнообразни фигури от глина.  Шакира съвсем постоянно излиза на сцената боса на концерти. 
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР