Днес музикалната легенда Дейвид Боуи щеше да навърши 77 години.

...
Днес музикалната легенда Дейвид Боуи щеше да навърши 77 години.
Коментари Харесай

Днес тази легенда в музиката щеше да навърши 77, ето как описва света със собствените си думи

Днес музикалната легенда Дейвид Боуи щеше да навърши 77 години. Роденият на 8 януари 1947 лондончанин си отиде от този свят от рак на 10 януари 2016 година, малко откакто навърши 69 години. След като преди месец даже кръстиха блок в Русе на него, дано си напомним този актьор, трансформирал курса на актуалната музика.

Дейвид Боуи, роден като Дейвид Робърт Джоунс, е английски артист, композитор, мулти-инструменталист, продуцент, аранжор, художник и артист. В продължение на съвсем пет десетилетия е значима фигура в поп музиката. Известен е като модернист, изключително с работата си през 70-те години на ХХ век, а типът му е емблематичен детайл от облика му.

След пердах за момиче в учебно заведение през 1962-ра, Боуи е ударен с пестник в лявото око и получава сериозна контузия. Оттогава лявата му зеница остава непрестанно разширена, което дава илюзията, че двете му очи са с друг цвят и се трансформира в негова запазена марка. Досущ като хамелеон, през дългогодишната си кариера актьорът се превъплъщава в голям брой театрални персони и сменя хиляди визии - Зиги Стардъст, Аладин Сейн, Слабият бял херцог, Пиеро, Хелоуин Джак и други.

Ето 10 паметни цитата на Боуи през годините:

 - Не знам накъде отивам от тук нататък, само че давам обещание, че няма да ви омръзвам, разгласи той на концерта по случай 50-ия си рожден ден в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк на 9 януари 1997 година

 - Винаги съм имал някаква отблъскваща потребност да бъда освен това от човек. Чувствах се доста, доста слаб като човек. Помислих си: " Майната му. Искам да бъда супермен ".

 - Мисля, че самата популярност не е нещо възнаграждаващо. Най-многото, с което можете да се похвалите е, че ви обезпечава маса в заведенията за хранене.

 - Вземете най-хубавото от всеки миг. Ние не се развиваме. Няма да вървим на никое място.

 - Ако бях автентичен мъдрец, в никакъв случай нямаше да се занимавам с рокендрол. Няма нов метод да се каже нещо.

 - Всичките ми огромни неточности стават, когато се пробвам да предположа или да се харесам на публиката. Работата ми постоянно е по-силна, когато създавам доста егоистично.

 - С придвижване на възрастта въпросите се свеждат до два или три. Колко дълго? И какво да върша с времето, което ми остава?

 - Търсенето на музика е като търсенето на Бог. Много си наподобяват.

 - Славата може да обземе забавни мъже и да им наложи незначителност.

 - Аз съм инстантна звезда. Просто прибавете вода и разбъркайте.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР