Днес Московският съд нареди Кирил Серебренников да бъде пуснат под

...
Днес Московският съд нареди Кирил Серебренников да бъде пуснат под
Коментари Харесай

Московският съд освободи режисьора Кирил Серебренников от домашен арест

Днес Московският съд подреди Кирил Серебренников да бъде пуснат под гаранция, откакто режисьорът беше под домакински арест в продължение на година и половина. На 23 август 2017 година той беше арестуван по съмнение за корист на Център " Гогол ", чиито живописен началник е Серебренников, с държавни средства в размер от над 1 млн. $. Това оповестява " Дойче веле ", базирайки се на съветски осведомителни организации.

Серебренников отхвърля всички обвинявания, а известни имена от сферата на културата в Русия настояват, че карцерът му се дължи на неговите рецензии под формата на ирония към Руската православна черква и към консервативната власт в страната.

Пред организацията " Интерфакс " Серебренников сподели, че има намерение напълно скоро да се върне на работа в Центъра " Гогол ". " Сега ще чествам, само че напълно скоро ще се върна на работа. На равнище душeвност това няма да е елементарно, само че има прекалено много работа за вършене; пиеси, подготовки ", изясни той.

Преди малко повече от седмица 49-годишният за лентата си " Лято ", отдадена на съветската рок икона Виктор Цой, Серебренников получи съветската премия " Ника " за най-хубава постановка. Отличието е едно от най-престижните в Русия и основано по сходство на оскарите. Поради домашния арест Серебренников отсъстваше от церемонията.

Позовавайки се на съветски медии " Дойче веле " отбелязва, че Серебренников е пуснат под гаранция при изискване, че не напуща Москва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР